Tirsdag  stengt
Torsdag stengt
Lørdag stengt
Søndag stengt
Parkering kr 50,- alle åpne dager/kvelder.
Sesong parkering kr. 500,-/sesong.

T-kroken stengt
Poma heisen stengt
Familiebandet stengt
Langrennsspor oppdateres på www.loyper.net
Løyper: 
Familieløypa - stengt
Hoved trase - stengt
Parken- stengt
Midtløypa - stengt
Poma - stengt

Om Ørskogfjell Skilag

Historien om skitrekk på Ørskogfjellet startet på slutten av 60 tallet, da Nordheis AS ble startet av ildsjeler. I 1970 ble «Poma» trekket bygget, og første vinteren med drift var vinteren 1970/1971.

Siden det på 60 tallet var mange snørike vintere – var optimismen stor, men første sesong gav lite penger i kassa, og åpent to til tre dager i påsken. Dette ble unntaket heller enn regelen, og det ble mange gode sesonger utover 70 tallet.

I denne perioden var det aktive alpingrupper både fra Ørskog siden og Vestnes siden, og det var faste treninger i anlegget i helgene. Det ble også faste kveldstreninger for langrenn og alpint når lysløypa sto ferdig på 70 tallet en gang.

Anlegget på Ørskogfjellet ble veldig populært, og det var behov for flere heiser. I 1980 ble T-kroken bygget, og dette har hele tiden etter det ble satt opp, vært «driveren» i anlegget.

Tilstrømmingen av gjester førte til at varmestue og fasiliteter ble for lite, og det ble satset økonomisk på en ny varmestue. Dette ble et stort økonomisk løft for anlegget, og det som var uheldig var at det de neste fire-fem sesongene, var lite snø og muligheter til drift.

Dette gjorde at Nordheis AS, ble slått konkurs i 93/94, og nytt styre og navn ble etablert. Ørskogfjell Skisenter så dagens lys, og i mange år var det gode vintre og da gikk anlegget med overskudd. Etter hvert gikk drifta med underskudd, og løsningen ble at Vestnes Kommune overtok anlegget som et AS.

Etter dette har det vært investert i skiband, park og lysanlegg til toppen av Poma-trekket.

Sommeren 2016 annonsert Vestnes Kommune at de ønsket at anlegget skulle selges eller avvikles. Det ble etter privat initiativ av enkeltpersoner kallet inn til et møte på Ørskogfjellet den 14.11.2016, og det ble etablert er interim styre. Det ble bestemt at det skulle etableres et nytt idrettslag, Ørskogfjell Skilag, som skulle jobbe for aktivitet i skianlegget og området rundt.

Den 12.12.2016 ble Ørskogfjell Skilag stiftet på Ørskogfjellet, og har nå overtatt anlegget fra Vestnes Kommune. Styret i Ørskogfjell Skilag har siden oppstarten 12.12.2016 bestått av:

Marianne Sæter                     Styreleder                               marianne.saeter@mimer.no

Per Gillebo                              Nestleder                                per@3dbolig.no

Hilde Frostad                          Styremedlem

Helge Mogstad                       Styremedlem

Harry Klein Hulse                    Styremedlem

Stig Olav Bjørnøy                   Styremedlem

Kai Grønningsæter                 Styremedlem

Ellers:

Odd Skjegstad                        Drifts Leder                              skjegstadodd@gmail.com

Bli medlem via Min Idrett, kr. 100,-.

Støtt oss også med Grasrotandel.

Støtt gjerne trakking av skispor med et beløp til Vipps kode 541532 eller kontonummer 4060.27.89758.